Soita meille
Soita ja kysy lisää
045 133 7399
Lähetä sähköpostia
Lähetä sähköpostia
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tietoinen läsnäolo- Mindfulness

Tietoinen läsnäolo

Tietoisesta läsnäolosta käytetään myös nimitystä mindfulness, ja se tarkoittaa tarkkaavaisuuden suuntaamista juuri käsillä olevaan hetkeen.

Tietoisuustaidot kehittävät ihmisen keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta sekä paineensietokykyä, lieventää stressiä. Tietoisuustaidot kehittävät myös mielialojen ja vireystilan säätelykykyä ja kivun sekä epämukavuuden sietämistä.

Sen on havaittu lisäävän kykyä kestää elämän mukanaan tuomia haasteita ja auttaa olemaan kärsivällisempiä ja myötätuntoisempia itseämme kohtaan, hallitsemaan paremmin elämää.

 Kenelle?

Kaikille jotka haluavat elää tietoisemmin tässä hetkessä. Erityisesti hyötyä sinulle, joka olet taipuvainen takertumaan menneeseen ja murehtimaan kohtuuttomasti tulevaa. Sinulle, joka olet taipuvainen vatvomaan asioita ja moittimaan itseäsi. 

Tietoisuustaitojen avulla pystyt olemaan läsnä tässä käsillä olevassa hetkessä. 

Tietoisen läsnäolon harjoitteiden avulla huomaat mm että ajatukset tulevat ja menevät omia aikojaan, etkä sinä ole yhtä kuin ajatuksesi. Voit seurata, kuinka ajatukset ilmaantuvat kuin tyhjästä ja katoavat yhtä helposti. Ymmärrät, että ajatukset ja tuntemukset (myös negatiiviset) ovat ohimeneviä. Ne tulevat ja menevät , ja voit itse päättää, toimitko niiden mukaan. Harjoitteiden avulla tietoinen läsnäolo auttaa sinua tunnistamaan kielteisiä, haittaavia ajatuksia, ennen kuin ne alkavat vetää mielialaasi alas. Näin voit alkaa ottaa elämääsi itsesi haltuun. 

Tietoinen läsnäolo vaikuttaa mielialaasi, onnellisuuteesi ja hyvinvointiisi. Sen avulla pystyt vahvistamaan myönteisempiä tunnekokemuksia. Menetelmä kehittää mm psyykkistä joustavuutta. Se vaikuttaa myönteisellä tavalla ahdistukseen, stressiin, masennukseen ja ärtymykseen ja sitä kautta lisää hyvinvointia.

  • hyväksyvää tietoista läsnäoloa tässä hetkessä
  • olemista tekemisen sijaan
  • irti päästämistä
  • keskittymistä
  • itsestä huolen pitämistä

Miten tietoisuustaitoja sitten harjoitetaan?

Käytännössä tietoisuustaitojen harjoittamista voidaan soveltaa osana yksilöterapiaa sekä ryhmämuotoisena. Tavallisin menetelmä on kahdeksan viikon ohjelma mutta erilaisia mindfulness- harjoitteita voi tehdä kertaalleen terapiaa tukemaan.

Lue lisää mielenterveystalo.fi; tietoisen läsnäolon harjoitteet ahdistuksen ja sosiaalisten tilanteiden jännittämisen- hoidossa

 

 

 

Yhteystiedot

Terapiapalvelut Tarja Tervo
Sibeliuskatu 38, 2.krs
49400 HAMINA
Y-tunnus 2789298
044 2364577
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, katso yhteystiedot


Ota yhteyttä

Pätevyydet

  • Yksityinen terveydenhuollon ammatinharjoittaja (Valvira)
  • Mielenterveyden ammattilainen vuodesta -97
  • Psykiatrinen sairaanhoitaja
  • Kognitiivisen psykoterapian lyhytterapiapätevyys
  • LogoArt - taideterapiaohjaaja

Terapiapalvelut Tarja Tervo

Mielenterveyden hoitoa, tukea ja terapiaa ennaltaehkäisevästi, hoitona ja kuntoutuksena nuorille ja aikuisille Kymenlaaksossa ja Etelä-Suomen alueella